Welke bouwlaser past bij mij?

bouwlaser

Het kopen van een bouwlaser doet u niet elke dag. Aangezien een bouwlaser vele jaren en projecten meegaat is het belangrijk om uit te zoeken wat uw wensen zijn ten aanzien van de bouwlaser en hoe de laser precies werkt. Met een bouwlaser kunt u namelijk zowel binnen als buiten verschillende taken uitvoeren. Daarnaast is het handig om te weten of de bouwlaser in combinatie met een ontvanger werkt. Wij leggen hieronder de werking van een bouwlaser uit en tenslotte vertellen we bij welke projecten dit instrument van toegevoegde waarde is.

Hoe werkt een bouwlaser? 

De werking van een bouwlaser is vrij eenvoudig. Een bouwlaser is uitgerust met één of meerdere laserlijnen. Deze laserlijnen worden omgebogen om op deze manier loodrechte lijnen te projecteren. Deze lijnen van bouwlasers kunnen zowel horizontaal als verticaal geprojecteerd worden, waardoor ze samen een waterpas vlak vormen. Met behulp van dit vlak kunt u bijvoorbeeld meetpunten en referentiepunten uitzetten.

bouwlaser

Voor welke projecten heb ik een bouwlaser nodig?

Bij veel projecten is een bouwlaser een onmisbaar meetinstrument. Bouwlasers zijn zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en kunnen daardoor ingezet worden bij uiteenlopende taken. Heeft u een nauwkeurige meting voor een project nodig en wilt u efficiënt werken? Gebruik een bouwlaser. Een bouwlaser is geschikt voor het plaatsen van plafondtegels, het behangen van de muur, het installeren van rioolbuizen of het plaatsen van stopcontacten voor elektriciteit in een huis in aanbouw. Tenslotte is een bouwlaser is geschikt voor het uitvoeren van kleinere taken, zoals het ophangen van accessoires aan de muur. 

Meerdere soorten bouwlasers

De term bouwlasers is een algemene en veelgebruikte term. In Nederland kennen we veel verschillende soorten bouwlasers. Denk maar eens aan roterende bouwlasers, afschotslasers, lijnlasers, puntlasers, horizontale en verticale lasers. Een roterende bouwlaser is dus een type laser. Meestal werkt dit type laser in combinatie met een ontvanger. Met roterende lasers meet u eenvoudig over grotere afstanden. Bent u op zoek naar een nieuwe bouwlaser? Bouwlaseronline heeft een uitgebreid assortiment aan bouwlasers, ontvangers en meetaccessoires. 

Zelfnivellerende lasers 

Waar u op moet letten bij het kopen van een bouwlaser is of de laser zelfnivellerend is. Het grote voordeel van een zelfnivellerende bouwlaser is dat die een waterpas vlak maakt en ervoor zorgt dat dit vlak ook waterpas blijft. Vele zelfnivellerende lasers zullen zichzelf blijven nivelleren als het waterpas vlak doorbroken wordt. Het waterpas stellen kan zowel horizontaal als verticaal.