De specificaties van isolatiefolie uitgelegd

dak isoleren met isolatiefolie

Het kopen van isolatiefolie is lastig. Vaak zeggen de technische termen die op de website bij de verschillende isolatiefolies staan weinig. Toch is het begrijpen van deze specificaties handig om verschillende soorten isolatiemateriaal met elkaar te vergelijken. Wij leggen hieronder de belangrijkste specificaties uit die helpen bij het aanschaffen van isolatiefolie. 

Totale isolatiewaarde

De totale isolatiewaarde van een muur of vloer met isolatiefolie wordt uitgedrukt met de Rc-waarde, dit is een van de belangrijkste specificaties bij het plaatsen van isolatiefolie. De afkorting RC staat voor resistance construction. Met andere woorden, deze waarde gaat over de thermische weerstand van een constructiedeel. Voor deze specificatie geldt: hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de constructie is geïsoleerd. Deze specificatie wordt uitgedrukt in M²K/W. 

Warmtegeleiding

Hoe goed een isolatiefolie warmte geleid wordt uitgedrukt in een getal met lambdawaarde (λ). Voor deze specificatie geldt: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatiewaarde is. Het doel van isolatiefolie is om de warmte vast te houden, daarom is een lage lambdawaarde beter dan een hoge. 

Isolatiewaarde van materiaal 

De fabrikant hangt ook altijd een isolatiewaarde aan het materiaal, dit wordt Rd-waarde genoemd. In dit geval staat de afkorting RD voor resistance declared. Deze specificatie wordt berekend door de dikte van de isolatiefolie te delen door de lambdawaarde. Ook voor deze specificatie geldt: hoe hoger de uitkomst, hoe beter de isolatiewaarde. Deze specificatie wordt uitgedrukt in M²K/W. 

dak isoleren met isolatiefolie

Deskundig advies over de specificaties? 

Het kopen van isolatiefolie is geen alledaagse activiteit. Het uitzoeken van de juiste isolatiefolie kan daarom best lastig zijn. De isolatiefolie die past bij jou is afhankelijk van de plek en oppervlakte (dak, vloer, plafond, schuur, muur of kruipruimte) die je gaat isoleren. Iedere folie heeft zijn of haar unieke kenmerken. Isolatiefolie kopen? Bezoek zeker een de webshop van Isodiscount. Dankzij jarenlange ervaring geven zij persoonlijk en deskundig advies. 

Uitgebreid getest

Bij het kopen van isolatiefolie is het belangrijk om folie te kopen dat uitgebreid getest en gekeurd is. Op deze manier weet je zeker dat de isolatiefolie voldoet aan alle strenge eisen. Bovendien worden de Rc-waarde en de Rd-waarde dan gecontroleerd en bent u verzekerd van een goede isolatiewaarde.