Pre Employment Screening zorgt voor gekwalificeerde en betrouwbare werknemers

Pre Employment screening

Je zult je afvragen wat Pre Employment Screening is. Vaak heb je bij het aannemen van personeel niet de garantie dat een CV of sollicitatie 100% betrouwbaar is. Regelmatig komt het voor dat er bijvoorbeeld in een CV onwaarheden staan. Dat een werknemer zich anders voor doet dan dat hij eigenlijk is. Dit kan uiteindelijk voor als bedrijf nadelig uitpakken. Met een Pre Employment Screening haal je deze zorgen weg en maak je de weg vrij naar integere, bekwame en capabele werknemers.

Hoe ziet een Pre Employment Screening er uit?

Er gaat heel wat aan vooraf als je een werknemer die je wilt aannemen wilt screenen. Zo worden er referenties van eerdere werkgevers opgevraagd. Zij kunnen een eerlijk en degelijk oordeel geven over eerdere werkzaamheden van jouw potentiële werknemer. Natuurlijk wordt er een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. Hieruit kan blijken of een potentiële werknemer in het verleden met justitie in aanraking is gekomen. Daarnaast kan er een persoonlijkheidstest worden afgenomen. Past de persoonlijkheid en het karakter van de werknemer wel bij het bedrijf? Belangrijk om te weten. Zijn de diploma’s wel geldig en afgerond? Je merkt het, een Pre Employment Screening is een uitgebreide aangelegenheid en mag niet ontbreken bij het aannemen van een nieuwe werknemer.

Waarom is screenen van personeel belangrijk?

Onderzoek toont aan de potentiële kandidaten het niet erg nauw nemen met de waarheid. Zelfs 69% van de ondervraagden lieg op de een of andere manier om aan een baan te komen. Heel soms gaat het daarbij om een lettertje anders in een CV. Maar regelmatig gaat het zelfs verder dan dat. Opleidingen op het CV die niet zijn gevolg of afgemaakt. Het gaat zelfs zo ver dat een potentiële kandidaat niet melding maakt van een crimineel verleden. Vandaar dat het altijd belangrijk is om een Pre Employment Screening te laten doen.

Pre Employment screening

Kies nu voor Pre Employment Screening

Veel bedrijven kiezen ervoor om niet de keuze te maken voor een uitgebreide Pre Employment Screening. Dat is juist heel zonde, want voor de langere termijn haal je hiermee absoluut veel voordelen uit. Je wilt op den duur toch niet met een problematische werknemer komen te zitten? Pre Employment Screening is daar de enige en juist oplossing voor. Het geeft een bedrijf en werknemers een stukje veiligheid en vertrouwen die het proces alleen maar ten goede komt. Daarnaast bespaart het een hoop tijd, geld en moeite. Je hebt als bedrijf die de keuze maakt voor Pre Employment Screening een grote stap voor dan de rest. En je kan met een gerust hart de normale werkzaamheden binnen het bedrijf uitvoeren, waar het uiteindelijk allemaal om draait. Werknemers zijn de belangrijkste factor binnen het bedrijf. Waarom zou je daarom niet eerst een uitvoerige screening doorvoeren? Kies nu direct voor het aannemen van nieuw personeel via Pre Employment Screening en maak het bedrijf een veilige en vertrouwde plek.