De beste koffie voor op je werk

Koffiezetapparaten

Goede koffie is sfeerbepalend. Niet alleen thuis, maar vooral op werk; het leven wordt beter met lekkere koffie. Het is dus vanzelfsprekend dat je voor jouw bedrijf op zoek bent naar een koffieleverancier die al je werknemers en/of collega’s van de beste koffie voorziet. En omdat er op de werkvloer zoveel koffie wordt gedronken, is het ook nog eens belangrijk dat je niet de hoofdprijs betaalt voor zo’n lekker bakje. Waarin onderscheiden koffieleveranciers voor bedrijven zich van elkaar en hoe zoek je de beste uit? Hieronder lees je het.

Koffiebonen

Goede koffie begint bij de basis: goede koffiebonen. Mocht je zelf een enorme koffieliefhebber zijn, dan weet je waarschijnlijk al ongeveer welke koffiebonen je graag terug wilt zien op de werkvloer. Voor de mensen die van koffie houden, maar nog niet zoveel weten van verschillende bonen staat hieronder een beschrijving van twee soorten bonen die koffieleveranciers voor bedrijven vaak in hun assortiment hebben.

  • Arabica. Koffiebonen uit Noord-Amerika. Dit is de meest geteelde koffie ter wereld. De bonen worden donker gebrand, wat een volle koffie met een aangenaam zachte, zoete smaak oplevert. Dit maakt het een heel toegankelijke koffie. Wel hebben deze bonen een relatief laag cafeïnegehalte. Is de werkvloer een snelle omgeving waar iedereen de hele dag door sterke, dubbele espresso’s drinkt? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een koffieleverancier voor bedrijven die ook sterkere bonen in het assortiment heeft.
  • Robusta. Dit is een van die sterkere boonsoorten. Omdat hier flink wat cafeïne in zit is de koffie die van deze bonen wordt gemaakt sterker en scherper. Van deze koffie moet je daarom houden. Als de werknemers in je bedrijf geen echte liefhebbers zijn, kun je beter kiezen voor een iets mildere boon, zoals de Arabica.
  • Combinatie Arabica/Robusta. In verschillende blends te krijgen en vaak het beste van beide werelden.

Koffiezetapparaten

Koffiezetapparaten

Veel koffieleveranciers voor bedrijven bieden hun klanten de optie om het koffiezetapparaat te leasen, in plaats van te kopen. Goede koffiezetapparaten die het volume van een werkdag aankunnen en consistent lekkere koffie zetten, beginnen rond de €1000,- (€4000,- voor een dergelijk apparaat is ook niet ongehoord). Het is daarom fijn als een leverancier de mogelijkheid biedt om het apparaat te leasen, dit zorgt voor lagere instapkosten en een langere afschrijftermijn. Informeer of de potentiële koffieleverancier voor jouw bedrijf ook zulke mogelijkheden biedt en/of dit aantrekkelijk is voor jou.

Koffieabonnementen

De prijs van een kopje koffie wordt steeds belangrijker naarmate er meer van gedronken wordt. In een bedrijf met veel werknemers zal dit ook een zwaarder wegende factor zijn dan bij bedrijven met minder werknemers. Vaak bieden koffieleveranciers voor bedrijven een abonnement aan, waarbij in elke periode een van tevoren afgesproken hoeveelheid koffiebonen wordt geleverd. Doorgaans zijn dit soort abonnementen, bij grotere volumes, goedkoper dan losse bestellingen. Het loont daarom om de abonnementen van een aantal koffieleveranciers naast elkaar te leggen en te kijken welk aanbod het best past bij jouw situatie.