EEN UITZENDKRACHT OF DETACHEERDER?

IT-detacheerder

Uitzenden of detacheren? Deze beslissing overweeg je wanneer je tijdelijk personeel in dienst wil nemen. Tijdelijk personeel kun je inzetten bij extra drukte binnen het bedrijf, bij ziekte van vaste medewerkers of wanneer je je wil richten op je kernactiviteiten van het bedrijf en de rest wilt uitbesteden. Vind je de keuze lastig? Hieronder vind je de verschillen, na het lezen kun jij de keuze maken die het beste bij jou en jouw bedrijf past!

Uitzenden 

Bij uitzenden praten we vaak over een kortere arbeidsrelatie dan bij detacheren. Hierbij krijg je dan ook een uitzendcontract. Een uitzendkracht werkt in principe op basis van opdrachten en krijgt dan ook enkel de uren betaald die hij/zij gewerkt heeft. Wanneer de opdracht is afgelopen wordt de uitzendkracht niet doorbetaald. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor de werkgever, je zit op geen enkele manier aan de uitzendkracht vast. De uitzendkracht wordt vaak voor algemeen werk ingehuurd. Dit zorgt ervoor dat er een lage inwerktijd is. Wel moet je als werkgever afwachten wie je als uitzendkracht voor jouw bedrijf krijgt, dit kun je niet zelf kiezen. Uitzendkrachten worden vaak ingezet voor productiewerk, secretariële functies of horeca-opdrachten. 

Detacheren 

Detachering is aantrekkelijker als je voor langere tijd extra werk hebt. Zo’n periode kan maanden duren, maar ook jaren. Je kiest voor detacheren wanneer je een tijdelijke hoogopgeleide specialist zoekt met veel kennis en ervaring. Detacheren is eigenlijk samenwerken met iemand voor een langere tijd. Het is dan ook belangrijk dat er een persoonlijke match is tussen de werkgever en de detacheerder. Hierdoor kun je jouw persoonlijke match kiezen uit de diverse sollicitanten. De werkuren en einddatum van het werk wordt van tevoren vastgelegd. Dit betekent dat de werkgever aan de detacheerder vast zit. Wel zorgt dit voor meer rust, zowel voor de werkgever als voor de detacheerder. Ook zal de tijdelijke ‘werknemer’ meer geïnteresseerd zijn in zowel het werk als het bedrijf. Detachering komt veel voor in de techniek, de ICT en de financiële wereld.

IT-detacheerder

IT-detachering 

Volgens het CBS heeft een kwart ICT-bedrijven een personeelstekort. Voorkom dat er door een tekort aan IT-professionals werkzaamheden blijven liggen en vraag voor een IT-detacheerder. IT-professionals en dienstverleners als FMA, hebben de juiste kandidaten voor jou! FMA brengt jouw wensen in kaart en zorgt ervoor dat je de professional krijgt waarnaar je op zoek bent!