De voordelen van een meubelstoffeerderij

meubelstoffeerderij Struik

Soms kan het zo zijn dat je meubels hebt, die nog wel goed zijn maar die een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Neem je bank. Die kan nog heerlijk zitten, maar soms slijt de bekleding zo snel dat je die moet laten vervangen. Dit proces van opnieuw je meubels laten bekleden heet meubels stofferen. Een professionele meubelstoffeerder doet dit meestal en dit brengt meerdere voordelen met zich mee, waaraan in dit artikel aandacht besteed zal worden.

Hoe bereken je de kosten van het stofferen?

De gemiddelde kosten van een stoffeerklus zijn afhankelijk van het soort meubel dat gestoffeerd moet worden, de stof die gebruikt zal gaan worden en de meubelstoffeerder zelf. Vaak is het stofferen in ieder geval duurder dan nieuwe meubels kopen, maar heb je meubels die nog goed zijn of die sentimentele waarde voor je hebben dan is stofferen jouw beste keuze. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal uur werk dat de meubelstoffeerder nodig heeft en het materiaal. Gemiddeld vraagt een deskundige stoffeerder zich een uurtarief tussen de €30 en €40.

meubelstoffeerderij

De voordelen van je meubels stofferen

Het grote voordeel van het laten stofferen van je meubels is dat je je bestaande meubels niet weg hoeft te doen. Daarbij maak je je meubels op maat. Dat wil zeggen dat je een stof kiest, die helemaal past binnen jouw interieurstijl en smaak. Ook kun je in de meubelstoffeerderij met de stoffeerder precies bespreken, waarvoor jij de meubel gebruikt zodat de stoffeerder je van adviezen kan voorzien in wat voor jouw situatie het ideale materiaal is.

Oude bekleding verwijderen

Voordat er een nieuwe stof over je meubel komt, moet de meubelstoffeerder eerst de oude materialen verwijderen. Dit is een nauwgezet klusje. De oude stof is namelijk bevestigd met bijvoorbeeld lijm of nietjes en deze moeten allemaal nauwkeurig verwijderd worden. Dit moet secuur gebeuren, omdat de meubel niet in dit proces beschadigd mag raken. Vaak haalt de stoffeerder je meubel uit elkaar om de oude stof te verwijderen en de nieuwe stof aan te brengen. Hij bekleedt de losse onderdelen en vervangt wanneer dit nodig is meteen het binnenwerk. Vervolgens zet hij het meubel in elkaar.

Welke stof heb ik nodig?

Wanneer je niet precies weet welke stof je moet kiezen, is een adviesgesprek met de stoffeerder handig. Deze kan je precies vertellen welke stof slijtvast is en zijn kleurechtheid blijft behouden. Hiervoor is het van belang waarvoor en hoe intensief je je meubel gebruikt. Voor een bank moet de stof bijvoorbeeld slijtvaster zijn dan voor een fauteuil die alleen gebruikt wordt voor de sier. Ook de mate waarin het meubelstuk in contact staat met de zon bepaalt de stofkeuze. Daarnaast moet de meubelstof aansluiten bij jouw interieur en dus een bepaalde sfeer uitdragen. Kijk ook naar je gezinssamenstelling. Heb je een huishouden met kleine kinderen, dan kun je ervan uit gaan dat er wel eens wat geknoeid wordt. Een stof met een speciaal laagje, waardoor vlekken minder zichtbaar zijn, is dan een uitkomst. Of kies voor een stof met waterafstotende eigenschappen.