De voordelen en nadelen van payrolling

payrol constructie

Wil je anders omgaan met de zaken die rondom personeelsbeleid spelen? Dan is het in ieder geval goed om eens te bekijken wat payrolling allemaal inhoudt. Mogelijk is dit namelijk precies wat je zoekt. Veel ondernemers denken dat dit niets anders is dan het uitbesteden van de salarisadministratie, maar niets is minder waar. Het juist wel veel meer dan het uitbesteden alleen. Juist daarom kan het ook zoveel voordelen bieden. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan. Het is belangrijk om beide kanten eens goed op een rijtje te zetten om er een goed beeld over te kunnen vormen.

Minder taken

Omdat bij payrolling de payroll-aanbieder jouw personeel in dienst neemt, is de aanbieder dus op papier ook de werkgever. Dat betekent dus ook dat de aanbieder veel zaken op het gebied van personeel voortaan zal moeten verzorgen. Voor jou als ondernemer betekent dat dus dat je direct een heleboel taken minder hebt en je je dus nog meer op het ondernemen kunt storten. Dat maakt het voor jou dus alleen maar gemakkelijker. Vooral de administratieve taken die bij het personeelsbeleid komen kijken komen bij de payroll-aanbieder terecht. Dit kan als een zeer belangrijk voordeel van deze methode worden gezien.

Beter inzicht

Ook op het gebied van de kosten en de inzichten zijn er een aantal voordelen te noemen. Zo kan je betere grip op de kosten hebben. Je betaalt hier immers één bedrag voor zodat je altijd al direct weet wat je die maand kwijt zal zijn. Dit geeft je veel meer mogelijkheden om met je financiële middelen op een ondernemende manier om te gaan. Ook geeft het je veel meer inzichten omdat je alles op een overzichtelijke manier bijeen. Dit komt mede ook omdat allerlei zaken rondom je personeel, zoals bijvoorbeeld correspondentie van UWV, niet meer bij jou terecht hoeft te komen.

Meer kosten

Je hebt als je voor een payroll constructie kiest als ondernemer zijnde wel meer grip op je kosten omdat je beter weet wat je kunt verwachten, maar de kosten zijn wel hoger. Je hebt immers niet alleen met de kosten rondom het personeel te maken, maar ook met de kosten voor het inhuren van de payroll-aanbieder. Daardoor betaal je dus altijd net iets meer. Het is dus altijd belangrijk dat je goed afweegt of de hoeveelheid tijd die je bespaart omdat je taken uit handen geeft opweegt tegen het bedrag dat je extra moet betalen om dit te laten verzorgen door de aanbieder.

Ander soort personeel

Het is mogelijk dat het personeel in je onderneming verandert. Of toch in ieder geval het beeld dat het personeel van jou als werkgever heeft. Ze zijn immers niet langer direct in dienst van jouw bedrijf. Dit zal ze een ander gevoel geven over de onderneming en mogelijk zelfs tot minder binding leiden. Ook is er een kans dat je meer met flexibel personeel te maken krijgt. Ook dit kan de zaak natuurlijk wel enigszins anders maken dan je tot op heden gewend was. Dit is dus een zaak om in het oog te houden als ondernemer.