Bouwlaser kopen? Hier kun je op letten

Bouwlasers

Wil je een bouwlaser kopen? Dan is het slim om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. Als je op zoek gaat zie je al snel dat de keuze reuze is. Zie je door de grote hoeveelheid bouwlasers het bos niet meer? Kijk dan naar de eigenschappen om te weten wat je nodig hebt.

Door te letten op het bereik van de laser, de kleur en het aantal lijnen vind je eerder de laser die bij jouw wensen past. Zo kun je gericht op zoek gaan en maak je het jezelf een stuk eenvoudiger. Je leest er in dit artikel meer over. 

Het bereik

Ten eerste zou je bij het kopen van een bouwlaser kunnen letten op het bereik van de laser. Dit is een van de meest belangrijke aspecten. In huis heb je vaak genoeg aan een laser van een bereik van 10 meter. Ben je van plan om de laser op grotere terreinen of voor grotere afstanden te gebruiken? Dan kan je beter voor een laser met een groot bereik kiezen. Probeer dus in te schatten welke afstanden je wilt overbruggen.

Een rode of groene laser

Ga je op zoek naar een bouwlaser, dan zie je al snel het verschil tussen een rode of een groene bouwlaser. De groene laser is voor het menselijk oog makkelijker te zien dan de rode. De kleur is gekoppeld aan een verschil in prijs.

Om te weten welke laser beter past bij jouw wensen, kijk je naar de ruimte waarin je de laser wilt gaan gebruiken. Is dat een lichte ruimte waarbij je de laser niet al te goed kunt zien? Ga dan voor een groene laser. Zijn de omstandigheden gunstig om de laser te kunnen zien? Dan zou je ook voor een rode laser kunnen kiezen. 

Het aantal laserlijnen

Ten derde kun je bij het uitzoeken van een bouwlaser ook nog naar het aantal laserlijnen kijken. Wat je vaak tegenkomt is de keuze tussen een laser met 1, 2 of 3 lijnen. Om te bepalen wat het best bij je past ga je na hoe ingewikkeld jouw bouwprojecten zijn. Over het algemeen geldt: hoe meer laserlijnen, hoe duurder de laser.  

Werk je met diepte en wil je op meerdere vlakken bepalen of iets recht staat? Ga dan voor een laser met 3 lijnen. Voor de simpele werkzaamheden heb je aan een laser met 1 of 2 lijnen. Daarmee kun je goed bepalen of je waterpas bezig bent.